100 Gram Goud Kopen

Het klinkt zo logisch. 100 gram goud kopen. Meer is het niet. Het is simpelweg de manier om snel en eenvoudig een grote bestelling te plaatsen, die u kunt gebruiken voor het verzekeren van uw investering. Want dat is waar het hier om draait. Het bestellen of kopen van een dermate grote hoeveelheid goud, met een waarde die op dit moment (juni 2011) de 4000 dollar ruim overschrijdt, moet natuurlijk wel een doel dienen. Dat doel is duidelijk: u wilt geld verdienen aan een stijgende koers en een verzekering tegen een beurscrash of krach.

100 gram goud kopen kan daar vanzelfsprekend zeer goed bij helpen. Zonder dat u het weet, kunt u door deze hoeveelheid te kopen er voor kiezen om uw financiële basis weer iets sterker te maken. Dat zit zo. Goud is een grondstof die door de jaren heen zijn waarde absoluut heeft bewezen. Mensen maken er mooie sieraden van en zien het bovenal als back-up of als verzekering tegen dalende beurskoersen en stijgende of dalende valutakoersen. Over het algemeen kunt u stellen dat hoe slechter het gaat met de economie, hoe aantrekkelijker het wordt om te kiezen voor 100 gram goud kopen.

Is het daarmee zo dat 100 gram goud kopen de oplossing is voor al uw financiële problemen? Integendeel, want er is altijd een risico aan verbonden. Goud is een gevoelsproduct en de waarde die dit product en het gevoel dat dit product met zich meebrengt, kan natuurlijk enorm verschillen. Kort gezegd; als mensen zich zekerder voelen bij het beleggen in olie of zilver of bij het aanschaffen van staatsobligaties van Griekenland, dan zullen ze niet zo snel 100 gram goud kopen. Dat kan de prijs nogal eens drukken.

Wilt u dus een echt antwoord op de vraag waarom mensen 100 gram goud kopen en dit goud toevoegen aan hun portfolio? Dan moet u bij zichzelf te rade gaan en erover na gaan denken waarom u het zou kopen. Wilt u geld investeren om er later meer voor terug te krijgen. Wilt een bepaald (valuta)risico af dekken? Of wilt u iets anders bereiken, streeft u een ander doel na door het aankopen van dit product. Op deze manier lijkt 100 gram goud kopen dus altijd meerdere doelen te dienen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Zoals we net al stelden; het is lang niet zo eenvoudig om te kiezen voor 100 gram goud kopen. Mocht u de knoop toch hebben doorgehakt en hebben besloten om het goud al dan niet te kopen, dan is het tijd voor de volgende stap. Deze stap behelst het daadwerkelijk kopen van het goud, het daadwerkelijk aanschaffen van het product en het toevoegen van de waarde aan het product door dit langere tijd in uw bezit te houden. Kortom, er zijn meerdere stappen die u moet zetten voor het daadwerkelijk zo ver is.

Daarmee verwordt 100 gram goud kopen tot iets dat voor veel mensen een belangrijke waarde heeft, maar voor nog veel meer mensen iets is waar ze niet mee kunnen wachten. Hoe het werkt, dat
100 gram goud kopen? Relatief simpel. U gaat eerst op zoek naar de koers van goud. Die vindt u gewoon in de krant. In de krant staat namelijk beschreven hoeveel het goud op dat moment kost. Let op! De maat waarin het staat weergegeven, betreft hier een troy ounce goud. Wanneer u een ander gewicht koopt, kunt u het beste terugrekenen naar een prijs per gram. Daarmee voorkomt u misverstanden.

Nadat u hebt besloten om te kiezen 100 gram goud kopen als investering, volgt de volgende stap. U kunt nu namelijk bepalen of uw budget op dit moment toereikend is. Dat doet u op basis van de koers per gram, omdat u hiermee goed in kunt schatten wat de investering u gaat kosten. Dat is echter nog niet alles, want deze investering is zo breed dat u ook rekening dient te houden met de mogelijke negatieve waarde op de transactie. U betaalt namelijk kosten voor het 100 gram goud kopen. Deze kosten moet u breed zien; u betaalt zowel het transport, de verzekering van het transport als de opslag van het goud in bijvoorbeeld een kluis.

Daarmee wordt het 100 gram goud kopen zoals wij dat nu kennen tot een relatief eenvoudig en betrekkelijk duur proces; de transactiekosten zijn relatief hoog. Mocht uw budget toereikend zijn en de redenen waarom u de investering gaat maken helder, dan raden wij u aan om te kiezen voor
100 gram goud kopen en daarbij verder geen twijfel te voelen of te twijfelen aan de mogelijkheden. Sterker nog, het is aan te raden direct te handelen op het moment dat de koers er zo voor staat dat u de investering kunt maken; de koers kan immers scherp dalen en stijgen en u dient op het juiste moment in te stappen.

100 gram goud kopen – het geld waard?

We lieten het net al een beetje doorschemeren. 100 gram goud kopen is niet gratis. Er is natuurlijk een behoorlijke prijs verbonden aan het goud zelf, aan de transactie en aan de opslag van het product. Toch kan het ook een hoop geld opleveren, zeker wanneer de goudkoers zich in uw voordeel ontwikkelt. We raden u aan om u zelf de vraag te stellen of de moeite waard is om deze investering te maken. Want het is op die manier dat u precies inzichtelijk krijgt wat voor u de voordelen zijn.

100 gram goud kopen kan veel geld kosten en kan veel geld opleveren, daarover kunnen we duidelijk zijn. De voorwaarden waaronder u het goud koopt zijn daarbij cruciaal. Kunt u het geld een jaar of tien missen, een jaar of twintig? Dan is de kans aanwezig dat in de komende twintig jaar de prijs ongetwijfeld een keer op een hoger punt staat en dat u in ieder geval een mooi rendement kunt gaan behalen. Daarmee wordt het zeer interessant om te kiezen voor 100 gram goud kopen; het kan u simpelweg de juiste richting in helpen. Heel veel succes gewenst!