Fysiek Goud Kopen

Dat zijn de belangrijkste vragen. Duidelijk. Het hoe. Hoe kunt u fysiek goud kopen? En het waarom: waarom zou u dat eigenlijk doen? Heeft u een antwoord op beide vragen, dan bent u een eind onderweg om zo snel als het mogelijk is, het een en ander verder vorm te geven. U kunt dan namelijk daadwerkelijk het goud gaan kopen, daadwerkelijk het product toevoegen aan uw reeds brede portefeuille van verschillende producten. Daarom raden we u aan om bij het lezen van de artikelen op deze website, ook altijd die vraag in uw achterhoofd te houden. Het kan u verder op weg helpen.

Het waarom van fysiek goud kopen, komt in de eerste paragrafen na deze aan de orde. We gaan dieper in op de vraag waarom het opeens noodzakelijk is of aantrekkelijk gevonden kan worden om goud te gaan kopen. Het tweede deel van deze pagina gaat over de vraag hoe u het daadwerkelijk fysiek goud kopen, het aanschaffen van het product en het kopen van de gouden munten, de goudbroodjes of de goudbaren verder vorm kunt geven. We hebben het daarbij over de opties, de mogelijkheden en de verschillende gewichten die bijvoorbeeld beschikbaar zijn. Maar we beginnen, zoals dat hoort, met de waarom vraag.

Waarom eigenlijk?

Goud is een prachtig product. Het is al eeuwen op de markt en heeft eigenlijk nooit aan populariteit ingeboet. Mensen vinden het nog steeds prachtig als sieraad en als onderpand. Dat laatste is interessant, want het biedt een belangrijk aanknopingspunt op de waarom vraag. Fysiek goud kopen wordt namelijk door veel beleggers en mensen met verstand van geld, als onderpand gezien wanneer de tijden economisch even iets minder zijn. En laat dat nou net het geval zijn met de economische crisis van 2008, 2009 en 2010 nog vers in het geheugen.

Beurzen kelderden, obligaties werden minder waard. Landen konden moeilijk voldoen aan hun betalingsverplichtingen. En zo kunnen we nog wel even bezig blijven. Want de kredietcrisis zoals die relatief recentelijk is losgebarsten, is een crisis die in de geschiedenis zijn gelijke niet kent. Een schade zonder weerga. Een reden voor veel mensen om de waarom vraag over het fysiek goud kopen een stuk positiever te beantwoorden. In tijden dat u niet zeker bent over de vraag of u over een jaar nog met de euro kunt betalen, of de vraag of de dollar op dezelfde stand blijft, is het fysiek goud kopen een optie die door veel mensen wordt aangedragen.

Dat is terug te zien in de prijs; het is overduidelijk dat veel mensen fysiek goud kopen. Sinds de crisis uit 2008, is de prijs voor een troy ounce van prachtige product (zo’n 31 gram) ongeveer met 100% gestegen. Mensen zien goud steeds meer als veilige haven; het prijsopdrijvende effect van de speculanten doet de rest. Daarmee wordt het fysiek goud kopen ook iets dat voor veel mensen een optie biedt om de portefeuille uit te breiden. En om risico’s te spreiden. Want dat is iets dat voor veel mensen de belangrijkste drijfveer vormt. Risico’s zijn er in de economie om uitgebannen te worden.

Of toch op zijn minst zo klein mogelijk. Het fysiek goud kopen kan daar aan bijdragen. Simpelweg doordat u een onderpand in de kluis heeft liggen, een onderpand dat u kan helpen mocht de euro volledig klappen of de dollar uit zicht verdwijnen. Daarmee heeft u door het fysiek goud kopen dus een extra buffer in huis, een buffer die ook nog eens flink in waarde kan stijgen. Het is daarmee een van de middelen waarmee u risico kunt spreiden, waarmee u risico kunt afdekken en waarmee u de mogelijkheden in eigen handen houdt.

De hoe vraag

Niet onbelangrijk bij ons advies. Ons advies dat wij u aan de hand doen. Fysiek goud kopen is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar het is wel van belang om te weten hoe u dat doet. Wat zijn de dingen waar u aan moet denken, wat zijn de verschillende opties waar u rekening mee moet houden en hoe kunt hierop inspelen door bijvoorbeeld de verschillende vormen en mogelijkheden verder door te nemen. Denk bij het daadwerkelijk uitvoeren van de acties die horen tot dit product niet te moeilijk; er ligt genoeg ruimte voor iedereen. U moet alleen even weten wat u wilt.

Want fysiek goud kopen, dat is iets dat u op werkelijk 100 verschillende manieren kunt doen. Goud komt in vele vormen. We maken een kleine selectie. Natuurlijk, iedereen is bekend met de goudstaven van Fort Knox of uit de kluizen van de Zwitserse bank. Deze grote goudstaven zijn ongelooflijk veel geld waard, zeker op het moment dat u zich realiseert dat ze vaak zwaarder zijn dan een kilo. Tegen de huidige marktprijzen hebben we het hier over minsten 45000 dollar per goudstaaf. Behoorlijk en misschien niet voor u weggelegd. Maar er is meer mogelijk bij het fysiek goud kopen.

Een andere verschijningsvorm is namelijk het goudbroodje. Dit is nog steeds een fors gewicht, maar lang niet zo duur en groot als de goudstaven uit de kluizen. Vergelijkbaar met het goudbroodje en dus een andere manier om fysiek goud kopen in de praktijk te brengen, is de gouden baar. Dit is nog een weer iets kleiner product en al beschikbaar vanaf een gram of 100. Daarmee is het nog steeds duur, want de prijs loopt in dat geval al hard richting de 3000 tot 4000 euro. Maar het is in ieder geval een stuk betaalbaarder. Fysiek goud kopen hoeft niet extreem te duur te zijn.

Waar kunt u fysiek goud kopen? De laatste optie, de gouden munten, is hét product dat het meest online wordt besteld wanneer het aankomt op fysiek goud kopen. Mensen kopen golden eagles, gouden tientjes en Krugerrands alsof het niets kost. Dat is natuurlijk niet waar, maar voor veel beginners is het de manier en een antwoord op de ‘hoe’ goud kopen vraag. Natuurlijk kunt u ook bij geselecteerde handelshuizen het goud kopen of op zoek gaan naar een specifieke webshop. Meestal moet u wel zorgen voor een goede kluis, een extra verzekering en alles dat daar tussen ligt. Heel veel succes!