Waarom Goud Kopen

Dat is dit geval een belangrijke vraag. Want waarom goud kopen als u ook kunt volstaan met andere producten, zoals obligaties of beleggingen? En in andere gevallen met producten zoals zilver, platinum of brons? Of andere grondstoffen en edelmetalen? Waarom zou u kiezen voor het product dat misschien nog wel het meest bekend is van de gouden medaille die u zou kunnen winnen op de Olympische Spelen. Of van de ‘goudkoorts’. Van de iconische beelden van zoekende mannen met een zeef, in een rivier? Is er een reden?

Waarom goud kopen? Dat is, kortom, de vraag die op deze pagina centraal staat. En niet alleen op deze pagina, want in feite loopt deze vraag door de hele website heen. Gaat u maar na; de vraag ‘waar goud kopen’ is natuurlijk voor een groot deel gebaseerd op het antwoord op de waarom vraag. U heeft al gekozen voor goud, het ‘waar’ gedeelte is elementair om de volgende stap te kunnen. Maar voor het ‘waar’ gedeelte, moet u eerst deze vraag beantwoorden: waarom goud kopen? Om voor uzelf een aantal redenen op een rij te kunnen zetten, hebben we besloten hier een hele pagina aan te wijden. Gaat u er maar voor zitten; u krijgt veel informatie in korte tijd.

Echte argumenten

De vraag waarom goud kopen heeft een veronderstelling in zich. Het is namelijk een vraag die door veel mensen wordt geïdentificeerd als vraag die gesteld kan worden op het moment dat er wat extra geld beschikbaar is. Daarmee wordt de vraag een vraag die beantwoord dient te worden door het gebruik van echte argumenten. U kunt namelijk niet zo maar een antwoord op deze vraag formuleren en voorbij gaan aan het feit dat u nog niet klaar bent voor de echte acties en de echte handelingen. U heeft kortom een oprecht advies nodig.

Waarom goud kopen verwordt daarmee tot een investeringsvraagstuk met emotionele kanten. Dat behoeft ongetwijfeld uitleg. Geld investeren is vaak een kwestie van ratio. Mogelijke opbrengsten worden afgezet tegen mogelijk te maken kosten. Heel veel anders dan dat is het niet. Dat is een rationeel proces; producten die afvallen omdat u te veel kosten maakt, te grote verliezen lijdt of te kleine winsten maakt, behoren voor iedere investeerder tot de orde van de dag. Het is simpelweg het aan de boom schudden waarmee u de mogelijkheden verder vergroot. Waarom goud kopen moet bezien worden in dit proces.

Maar er meer in de beantwoording van de vraag waarom goud kopen. We raakten er net al aan. Want naast de ratio, heeft ook de emotie een belangrijke rol bij het kopen en aanschaffen van goud. U koopt en schaft goud aan op het moment dat u denkt dat de economie klappen gaat krijgen, of op het moment dat u denkt dat de mogelijkheden om te investeren juist zijn. U ziet het goud daarbij niet alleen als een zuivere afweging van kansen en risico’s, maar ook als een weerspiegeling van uw gevoel. Het antwoord op de vraag waarom goud kopen is daarmee niet eenvoudiger, maar zeker ook niet minder moeilijk.

Als antwoord op de vraag waarom goud kopen, geldt in dit geval immers gewoon: heeft u er een goed gevoel bij en denkt u dat uw zakelijk adviseur er ook mee akkoord gaat? Die zakelijk adviseur kan een kennis zijn, iemand bij de bank of iemand die verstand heeft van de internationale geld en grondstoffenmarkt. Iemand die weet waar hij het over heeft. Net als u, want zoals we zo net aangaven, is het aanschaffen en kopen van het goud iets dat u deels met uw hoofd beslist en deels met uw onderbuik. Waarom goud kopen? Omdat u hier behoefte aan heeft!

Valse argumenten

Zoals er echte en duidelijke antwoorden zijn te verzinnen op de vraag waarom goud kopen, zo zijn er ook valse argumenten te verzinnen. Argumenten die de kritische toets niet doorstaan en voor bepaalde mensen zelfs een bron van frustratie of woede kunnen zijn. Het zijn oneigenlijke argumenten, die met name dienen om het belang van degene die ze te berde brengt te behartigen. Overigens, niet onbelangrijk, dat kan een speculant zijn, maar ook iemand die er, zoals helaas nog wel eens gebeurt, middels een commissiestructuur zichzelf wil verrijken. Wees daarvoor dus op uw hoede!

Het belangrijkste valse argument dat als antwoord wordt gegeven op de vraag waarom goud kopen, is dat het direct een grote winst op kan leveren. Niets is minder waar, want door de jaren heen is wel gebleken dat de transactiekosten behoorlijk hoog liggen en voor veel mensen misschien zelfs wel een beetje te hoog. Het waarom goud kopen vraagstuk wordt iets complexer vanwege het feit dat u een kluis moet kopen of een kluis moet regelen bij een bank of bij een speciale aanbieder van kluizen. Dat betekent investeren.

Dat is dus een belangrijk aspect bij het antwoord op de vraag waarom goud kopen. U heeft zeker behoefte aan de mogelijkheid om goud te kopen, en interesse in het product. U moet echter wel onder de juiste argumenten en omstandigheden een beslissing kunnen maken. Een beslissing die misschien niet eenvoudig is, maar die u wel op gang kan helpen. In dit licht bekeken verschilt het aankopen van goud niet van het aankopen van andere producten; u heeft simpelweg een andere insteek. Waarom goud kopen? Omdat u het op dat moment nodig acht!

Do’s and don’ts

De belangrijkste kwestie bij de vraag waarom goud kopen, is de op te lossen kwestie van het in stelling brengen van uw vermogen om daadwerkelijk het goud te kopen waar u zo naar op zoek bent. Als u deze vragen weet te beantwoorden en de echte argumenten weet te scheiden van de valse argumenten, dan ligt er u geen strobreed in de weg en kunt zonder al te veel moeite de beslissing maken. Dan zult u zien dat op de lange termijn goud een interessante optie is om aan te schaffen, een optie die het verdient om bekeken te worden!